فاصله بین دو تیرچه کرومیت بستگی به عرض ورق بال تحتانی تیرچه دارد . در حال حاضر بلوک های یونولیتی که برای سقف های کرومیت استفاده می شود با عرض ۶۵ سانتیمتر تولید می شوند. از هر طرف بلوک ۳ سانتیمتر به عنوان نشیمن بر روی ورق قرار می گیرند. اگر ورق تیرچه ۱۰ سانتی باشد ۶ سانت ورق را بلوک اشغال کرده و ۴ سانتیمتر هم عرض موثر بتن در جان تیرچه می باشد. بنابراین فاصله آزاد بین دو لبه تیرچه کرمیت ۵۹ سانتیمترخواهد بود و فاصله آکس به آکس تیرچه ( وسط تا وسط آن ها ) با ورق ۱۰۰ میلیمتر ، ۶۹ سانتی متر و با ورق ۱۲۰ میلیمتر، ۷۱ سانتی متر می باشند.
۱. فاصله تیرچه کرومیت ها نباید از ۷۵ سانتی متر تجاوز نماید.
۲. عرض بال تحتانی تیرچه در صورت استفاده از بلوک های سفالی یا سیمانی نباید کمتر از ۱۲ سانتی متر و ۲/۷ (دو هفتم) ضخامت سقف باشد. در صورت استفاده از بلوک پلی استایرن این عرض نباید کمتر از ۱۴ ساتنی متر و ۲/۷ (دو هفتم) ضخامت سقف باشد.
۳. همچنین برای دهانه های کوچکتر از ۴ متر می توان حداقل بال تحتانی را به ۸ سانتی متر کاهش بدهیم.
۴. ضخامت ورق ها، نبشی ها و پروفیل هایی که جوشکاری می شوند، نباید از ۳ میلی متر کمتر باشند.
۵. ضخامت دال بتنی نباید از ۱/۱۲ (یک دوازدهم) فاصله ی آزاد بین تیرچه ها و یا ۵ سانتی متر کمتر باشند.
۶. در کلیه دهانه های سقف کرومیت اجرای کلاف عرضی ضروری است که شامل دو میلگرد به قطر حداقل ۱۲ میلی متر است. یک میلگرد روی بال تحتانی و یک میلگرد زیر یا روی بال فوقانی به موازات هم به صورت عمود بر تیرچه ها به آن ها جوش می شود و در دهانه های بالای ۳ متر کلاف های میانی حتماً باید با بتن اجرا شوند. در دهانه های کوچکتر از ۵٫۳ متر یک کلاف و در دهانه بین ۵٫۳ تا ۷٫۸ متر دو کلاف و در دهانه بیش از ۷٫۸ متر سه کلاف میانی مورد نیاز می باشد.
۱. به شدت به نیروی ماهر و مجرب نیاز دارد
۲. تیرچه ها حتما باید از نظر کیفی کنترل شوند و دارای استاندارد لازم نیز باشند.
۳. همانند سقف طاق ضربی تیرچه ها بعد از گذشت مدت زمانی از گچ کاری از زیر سقف مشخص خواهند شد.
تیرچه فولادی با جان باز وسیلهی پیشساختهای هستند که به صورت خرپاهای ویژه در دو سر سازه ایجاد می شود و در دو مرحله، یکی زمان اجرای تیرچه قبل از گرفتن بتن و دیگری پس از گرفتن بتن، اعمال می شوند. یک تیرچه فولادی از بال تحتانی (وسیلهای که از تسمه ساخته شده و یکجور عضو کششی خرپاست)، اعضای قطری (یک عضو مورب در خرپا که ایستایی لازم رو برای بارهای وارده تأمین میکند) و بال فوقانی می شود.
افت و تغییرات دائمی دما، می توانند یک سازه را دچار تنش و خرابی می سازد، بنابراین برای جلوگیری از چنین اتفاقی یکسری میلگرد حرارتی رو در جهت عمود بر تیرچهها در قسمت بالای سقف نصب میکنند تا از این مشکل جلوگیری کرد.
استفاده از بلوکها در سقف کرومیت عموماً نقش پرکننده ای دارد و در استحکام و مقاومت چندان تأثیری نخواهد داشت. جنس بلوکها در سقف کرومیت عموماً یکی از مواد زیر است.
این نوع بلوک نسبت به سایر انواع بلوک سنگین تربوده که وزنش ۱۵ الی ۲۰ کیلوگرم بوده است. طبیعتاً بخاطر سنگین بودن آن طرفدار زیادی ندارد برای کار کردن با نوع سبکش می توانید از پوکه معدنی در طرح اختلاط بلوک استفاده کنید.
بلوک سفالی را از رس میسازند که بعد از ساخت در کوره پخته می شود. این بلوکها نسبت به بلوکهای سیمانی سبک ترخواهند بود درواقع وزنشان در حد ۷ الی ۱۰ کیلوگرم است. بلوکهای سفالی خوب بلوکیه که از ترک و دانههای خالی باشد و یکنواخت پخته شده باشند سطوح بلوک سفالی باید صاف و بدون انحناء و با لبههای تیز و مستقیم باشد.
این نوع از بلوکها خیلی سبک هستند، درواقع وزن سقف در حد صد کیلوگرم بر مترمربع کم می شود. سرعت اجرا بالا میرود و در مقابل آتش سوزی به خاطر وجود یونولیت مقاومت بالایی نشون می دهد.
وجود کلاف عرضی در سقف کرومیت از الزامات آن بوده است که عرض حداقلی این کلافها ۱۰ سانتیمتر بوده است و حداقل شامل دو میلگرد به قطر حدوداً ۱۲ میلیمتر است. همچنین در دهانههای کوچک تر از ۵/۵ متر اعمال حداقل یک کلاف عرضی لازم است. این مورد در دهانههای بزرگ تر متفاوتر بوده است و در نظر گرفتن فاصله کلافها باید طوری باشه که فاصله دو کلاف عرضی از ۲/۵ متر بیشتر نشود. در دهانههای کوچکتر از ۳ متر نصب میلگرد و جوش دادن آن به تیرچهها کفایت میکند و نیازی به ایجاد فاصله بین بلوکها برای نفوذ بتن نیست.
متأسفانه در سقفهای کرومیت کامپوزیت به سبب گیرکردن قالبها و تکهدار شدن آنها معمولاً شاهد آن هستیم که کلاف عرضی حذف شده و یا به شکل غلطی، کلاف عرضی صرفاً با میلگرد اجرا میشود که چندان بهینه نیست.
بتن رویه یک بخشی از تیر مرکبه که بعد از جاگذاری تیرچهها و بلوکها بتنریزی می شود. در چنین حالتی بتن رویه بعدازاینکه به مقاومت موردنیاز برسد به کمک تیرچه فولادی، بار رو بر سقف را تحمل میکنه. مقاومت بتن رویه رو معمولاً بر اساس دو فاکتور طراحی میکنن.
این دو فاکتور عبارتاند از: طول دهانه و بار وارده بر سقف که نقش خیلی مهمی در تشخیص مقاومت بتن رویه دارد.
میانگین حدودی وزن یک متر تیرچه کرومیت را به شرح زیر به اطلاع خریداران می رسانیم.
تیرچه کرومیت دو متری ۹ کیلو گرم
تیرچه کرومیت سه متری بین ۱۶ الی ۱۹ کیلو گرم
تیرچه کرومیت چهار متری بین ۳۲ الی ۳۶ کیلوگرم
تیرچه کرومیت پنج متری بین ۴۵ الی ۵۰ کیلو گرم
تیرچه کرومیت شش متری بین ۶۵ الی ۷۲ کیلو
تیرچه کرومیت ۷ متری ۸۴ الی ۹۵ کیلو
تیرچه کرمیت ۸ متری ۱۱۰ الی ۱۲۵ کیلو گرم
برای خرید تیرچه کرومیت به قسمت خدمات و تجهیزات از سایت آهن طهران مراجعه نمایید.
مطالب مرتبط به سایت آهن طهران:
آنالیز میلگرد های تولیدی فروشگاه اینترنتی آهن آنلاین بر اساس استاندارد ملی ایران
آنالیز تیرآهن های تولیدی فروشگاه اینترنتی آهن آنلاین بر اساس استاندارد ملی ایران
قوطی پروفیل و دیگر مقاطع فولادی، پر مصرف ترین مصالح برای پروژه های ساخت و ساز هستند. تمام اسکلت های فلزی که در تأسیسات مختلف مشاهده می کنید از این متریال فولادی ساخته شده اند.