ورقهای فولادی عمدتا به دو روش نورد گرم و سرد تهیه میشوند، محصولات حاصل از نورد سرد شامل ورق روغنی، ورق رنگی و ورق گالوانیزه و در حالت نورد گرم نیز محصولاتی به صورت شیت، رول در انواع ساده ساختمانی، ضدسایش و آجدار تواید میشوند.
برای ورق سیاه در روند تولید، فولاد در دمای بالاتر از دمای تبلور مجدد فولاد قرار گرفته و در ضخامتهای بالای ۱/۵ میلیمتر که ضخامتهای متفاوت آن در تعیین قیمت ورق سیاه مهم است، به صورت ورق صاف و صیقلی یافته اما با کیفیت سطحی کمتر از ورق سرد و البته ضخامت بیشتر تولید میشود که گاهی برای استفاده نیاز به پرداخت نیز دارد و قیمت آن از ورق سرد مثل روغنی کمتر است و در نتیجه این در کاربردهای متفاوت که ظاهر اهمیت زیادی نداشته باشد بیشتر استفاده میشوند.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید علت به کار بردن صفت سیاه برای این ورق، مات شدن سطح آن در روند تولید در دمای بالا است.
با توجه به انواع ضخامت, استاندارد ساخت و ضخامت از ورق سیاه در صنایع مختلفی می توان استفاده کرد.
ورق سیاه ST33 که با نام ورق سیاه ST37 نیز شناخته می شود در صنعت و ساختمان کاربرد بسیار زیادی دارد.
ورق ST44 که با نام ورق ST52 شناخته می شود به دلیل سختی که دارد برای ساخت تانکر و سیلندر گاز از آن استفاده می شود.
برای برخی از لوله های نفتی خاص نیز از این محصول استفاده می شود.
با توجه به نوع استفاده ورق سیاه و ضخامت آن، قیمت ورق سیاه بسیار متفاوت است.
میزان ضخامت هایی که در ساخت ورق به آن توجه می شود ساخت ورق های سیاه با ضخامت های 1.5 تا 200 میلیمتر است.
با توجه به کاربرد ضخامت های ۱.۵ میل تا ۱۵ میل در بازار به صورت رول یا کلاف ارائه می شود.
ورق سیاه با ضخامت ۱۵ میل به بالا نیز فقط به صورت شیت در بازار ارائه می شوند.
از دیگر ابعاد ورق سیاه می توان به انداره های ۱۰۰۰*۲۰۰۰ میلیمتر، ۱۲۵۰*۲۵۰۰ میلیمتر ، ۱۰۰۰*۶۰۰۰ میلیمتر، ۲۰۰۰*۶۰۰۰ میلیمتر اشاره کرد. بنابریان هنگام كاربرد ورق سياه به ضخامت و نوع استاندارد آن توجه داشته باشید.
با توجه به استاندارد خاصی که در ساخت ورق سیاه استفاده می شود. کاربردهای متفاوتی در صنایع مختلف نیز دارد از جمله :
مصالح فلزی ساختمان
قطعات خودرو
ساخت آبگرمکن
تولید تجهیزات کشاورزی
ساخت رینگ و چرخ
صنایع تانکرسازی
ساخت مخازن خاص کشتی سازی
صنایع فلزی سنگین
ورقهای سیاه با استفاده از روش نورد گرم تولید شده، اما ورقهای روغنی با روش نورد سرد تولید میشود.
رنگ ورقهای سیاه تیره و مات بوده اما رنگ ورقهای روغنی روشن و شفاف هستند.
ورقها سیاه در ضخامتهای بسیار متنوع و زیادی تولید میشوند ، اما ورقهای روغنی در ضخامتهای ۰.۳MM-3MM تولید میشوند.
قیمت ورق های سرد اعم از ورق روغنی و ورق گالوانیزه دو برابر قیمت ورق سیاه بوده ولی علت این امر این است که فرایند تولید ورق سرد نسبت به ورق گرم بسیار پیچیده تر است.
ورق روغنی به ورقهایی گفته میشود که با تکنولوژی نورد سرد تولید می شود که در این راستا، بوسیله نورد ورقهای با ضخامت بالا به ضخامت پایین تر تبدیل می شوند.
به دلیل استفاده از نورد سرد در این فرآیند، ورقهای نورد شده از کیفیت ظاهری بالایی برخوردار بوده و به همین دلیل این نوع ورق بیشتر در مواردی که کیفیت ظاهری محصول از اهمیت بالایی برخوردار است، کاربرد دارد.
استفاده از تکنولوژی هیدروفرمینگ یا شکل دهی هیدرولیکی ورق از روشهای مقرون به صرفه برای شکل دهی فلزات انعطاف پذیری برنج، آلومینیوم، فولاد و... است.
قطعات تولید شده به این روش معمولات سفت و محکم بوده و هزینه کمتری نسبت به دیگر روشهای پرس ایجاد می کنند. در واقع استفاده از روش هیدروفرمینگ ورق، از نقش مهمی در کاهش وزن قطعه و کاهش هزینهها برخوردار هستند.
در مورد مزیت های ورق سرد به طور اجمالی مباحثی مطرح شده.
با توجه به مشخصات شیمیایی و فیزیکی و خصوصیات ظاهری بهتر این ورق نسبت به ورق سیاه، استفاده از آن در محصولات زیادی ترجیح داده شده.
همچنین به علت اینکه دقت ابعادی در این ورق ها بسیار زیاد بوده و در پروژه هایی که نیاز به ایجاد فرم های ظریف و با دقت بالا دارد مورد استفاده قرار می گیرند.
استحکام کششی ورق های روغنی نیز در مقایسه با ورق های سیاه بیشتر است و از این جهت می توان با اعمال فرم دهی کششی از ورق سرد محصولات زیادی تولید کرد.
شاید بتوان نحوه ی تولید آسان این ورق ها، مخصوصا اگر به صورت پیوسته پس از تولید ورق سیاه باشد را نیز به عنوان یکی از مزیت های این ورق در نظر گرفت.
به هر حال این ورق جایگاه ویژه ای در طراحی های مهندسی دارد و از این رو همواره قیمت ورق روغنی می تواند در پروژه ها به عنوان پارامتری تاثیر گذار در هزینه های تمام شده حساب شود.
به دلیل ظاهر زیبا این ورق عمدتا در کارهایی که نیاز به ظاهر زیبایی دارند مورد استفاده قرار می گیرند.
از کاربردهای ورق روغنی می توان به استفاده در مصالح ساختمانی، بدنه خودرو، لوازم خانگی، ساخت انواع قفسه و پانل ها اشاره کرد.
همچنین بزرگ ترین مزیت این محصول مقاومت بالای آن می باشد که سبب کاربرد متنوع آن در صنعت می گردد.
شما عزیزان می توانید به سایت آهن طهران مراجعه کرده و از انواع محصولات و قیمت های ما دیدن فرمایید و برای ثبت نهایی سفارش خود با کادر حرفه ایی کارشناسان فروش ما تماس بگیرید.
آنالیز میلگرد های تولیدی فروشگاه اینترنتی آهن آنلاین بر اساس استاندارد ملی ایران
آنالیز تیرآهن های تولیدی فروشگاه اینترنتی آهن آنلاین بر اساس استاندارد ملی ایران
قوطی پروفیل و دیگر مقاطع فولادی، پر مصرف ترین مصالح برای پروژه های ساخت و ساز هستند. تمام اسکلت های فلزی که در تأسیسات مختلف مشاهده می کنید از این متریال فولادی ساخته شده اند.